Sunday, May 8, 2011

PERTANYAAN ANDA SENTIASA CUBA DI JAWAB

Dalam sebulan dua ni, saya banyak terima pertanyaan dari pembaca blog ni dari segi email mahupun telefon dan sms. Bagi yang menelefon saya ketika line saya busy, harap maaf dan bagi sms yang tidak di reply juga saya minta maaf banyak banyak dan saya harap saya dapat membantu tuan puan sekelian tetapi kadangkala saya terlalu sibuk dan terlupa. Harap maaf semua.

Di sini saya lampirkan dua lagi cara untuk menghubungi saya dan saya harap dengan cara ini saya boleh menggingati semua soalan soalan yang tertunggak dan belum di jawab oleh saya sendiri. Buat semua pengikut mahupun pembaca blog saya yang mempunyai soalan mengenai laptop, notebook, netbook mahupun PC, bolehlah menghubungi saya melalui beberapa cara seperti yang tertera di bawah :

Phone :
017-9911659 - Hafiez ( JB )
010-7070997 - Man ( Mersing ) 
Facebook : http://www.facebook.com/SnsPc
Email : dr.notebookpc@gmail.com

Saya harap selepas ini tiada lagi pembaca blog saya yang mengeluh untuk menunggu jawapan kepada soalan yang telah di ajukan kepada saya. Saya juga berterima kasih kepada semua pembaca blog saya yang sentiasa menyokong saya selama ini. Walaupun saya tidak berurusniaga dengan anda tetapi saya berpuas hati sekiranya saya dapat menyelesaikan masalah laptop tuan puan dengan menjawab segala pertanyaan tuan puan.

Terima Kasih

4 comments:

 1. salam..nak tanye, past few days laptop saye jatuh terhempas. after that, saye on lappy 2 ok jee..lpas dua hari, setiap kali on mesti macam hang lappy 2. so, skrg saye gune safe mode je yg boleh..adakah hard disk dlam lappy yg rosak??

  ReplyDelete
 2. Salam, Dlm kes sebegini, sukar untuk saya katakan masalah hang yg cik alami di sebabkan kerosakkan HDD atau keretakkan pada IC dalaman pada mobo ( motherboard ). Saya nasihatkan cik cuba tukarkan HDD laptop dengan HDD yang lain terlebih dahulu dan jika cik dapati laptop cik berfungsi secara normal, cik bolehlah terus tukarkan HDD cik pada yang baru dan jika resultnya masih sama, saya syorkan cik hantar laptop cik untuk di kenalpasti kerosakkannya sebelum kerosakkan tersebut merebak ke blok power atau sebagainya.

  Terima Kasih
  017-9911659

  ReplyDelete
 3. salam..nk tnye..skrin sye akn jd 'blur' kalau charger ditutup...knp? sdgkan bteri sdh pnuh...

  ReplyDelete
 4. nak tanya laptop saya compaq presario v3000, guna window 7, sudah pakai 4 tahun, kebelakangan ini laptop saya on secara automatik apabila saya on switch plug dinding. tarikh & masa juga balik ke tahun 2006. saya kena set balik tiap tiap hari. saya sudah tukar cmos bateri. tapi masalah tetap ada.

  ReplyDelete